The Human Trap

The Human Trap is an enormous iron object with razor-sharp points and a diameter of 1.80 meters. Not a bear trap, but a real functioning human trap that makes no distinction in who you are. Designed specifically for humans and waiting for the right moment to strike. An object in a continuous waiting mode, which (hopefully) never fulfills its sole purpose.

The trap is a translation from the ‘ hypocrisy in Dutch hospitality, openness or tolerance’ . But at the same time it carries a universal character and is a direct translation of an experience and feeling. The feeling of being welcome at first and other welcoming good things in life overshadowed by looming other intentions and consequences.

The human trap is a work that dares to speak out. A work that immediately evokes a reaction or emotion, that confronts you with it existence.A work that actively involves the audience and perhaps even makes them part of it. It asks the question what can a work be? But also explores the boundaries of what a graduation work can and may be within the safe walls of a school institution.

TO BE CONTINUED……

Share your reaction down below in the comments what the human trap evokes for you and why you want to experience it in real life.

4 gedachten over “The Human Trap

 1. Wat een mooi onderwerp staat centraal bij dit kunstwerk: de hypocrisie van de mens! Ik denk bij ‘De Mensenval’ aan egoïsme en het gebruik maken van het goede vertrouwen van andere mensen. Ik denk dat dit van alle tijden is en in de natuur van de mens en maatschappij verweven is: mensen kunnen zich vriendelijk voordoen, maar uiteindelijk je een dolksteek in de rug geven.Ik heb dit van heel dichtbij mee gemaakt met een buurvrouw die zich jarenlang lief en aardig voordeed, maar in de meest kwetsbare periode van m’n leven de hele nare dingen over mij zei tegen anderen. Maar je ziet het ook terug in de maatschappij als geheel: in organisaties, de politiek, op scholen of in oorlogssituaties. Ik denk dat de experience van ‘De Mensenval’ herkenbaar zal zijn voor iedereen en kan zorgen voor een verbindend effect en het bespreekbaar maken van het onderwerp. Daarom zou ik het graag ‘reallife’willen ervaren samen met andere mensen!

  Like

 2. Wat een interessant kunstwerk met een heel duidelijke boodschap. Heel knap dat je die boodschap zo sterk invoelbaar hebt gemaakt. Want ik moet zeggen dat ik er wel een beetje de kriebels van krijg. Het lijkt me heel spannend en ook wel een beetje bedreigend om met dit kunstwerk in een ruimte te zijn. Maar net zoals met een spannende film, zorgt die prikkeling er ook voor dat ik er graag naar wil komen kijken. Ik hoop dat ik het overleef.

  Like

 3. Het lijkt te mooi om waar te zijn. Een prachtig esthetisch kunstwerk, maar werkt deze echt? Hoe ver durft deze kunstenaar te gaan om haar kritiek op mens en maatschappij te ‘verbeelden’? Dat is de eerste vraag die bij mij op komt. Deze kunstenaar zoekt een grens op en neemt stelling. Huichelaars zullen zich vast welkom voelen in het midden van de MensenVal: ze zeggen het een en doen het ander.

  Like

 4. Wat een intimiderend maar geweldig kunstwerk, die voor mij als toeschouwer meer confronterend is dan ik had verwacht. Het gevaar van deze Mensenval is enorm voelbaar, in zowel de manier waarom het spannend en eng is maar tegelijkertijd een ‘morbid curiosity’ opwekt waardoor ik dichterbij wil komen. Een mooie, interessante boodschap over het aanlokkelijke, maar tegelijkertijd mogelijk bedriegende van de Nederlandse hospitaliteit.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: